• vrtne garniture

Zavarovanje pohištva – Kdaj je smiselno

Kot vse ostale premičnine in nepremičnine, se lahko posameznik odloči tudi za zavarovanje pohištva. Zavarovanje pohištva je povečini smiselno v primeru, ko ima to relativno visoko vrednost in v primeru, da obstaja določeno tveganje (poplave, kraja, …).

Na področju zavarovanja pohištva zavarovalnice ponujajo več možnosti. En del zavarovanja pohištva se lahko uredi v okviru zavarovanja hiše oz zavarovanja stanovanja. Drugi del oz način pa je ločeno zavarovanje vrtnega pohištva.

Čeprav se posamezniku morda od začetka zdi nesmiselno zavarovati vrtno pohištvo, pa na spletni strani zavarovalnice Triglav navajajo kar precej možnosti, kaj vse se lahko pripeti. Poleg tega, morda niti ne pomislimo ali si ne predstavljamo, kakšna je vrednost vrtnega pohištva. Če bi vse skupaj sešteli, pa bi nas morda presenetilo, za kakšno vrednost dejansko gre.

Lahko imamo npr. vrtno lopo, vrtne garniture in podobno, nekaj orodja, … Tveganje pa v vsakem primeru obstaja. Lahko pride do vloma oz. kraje, lahko se podre drevo, lahko pride do požara, ali drugih nesreč. Glede na to, da ti zneski zavarovanj niso tako zelo visoki, je o zavarvovanju vrtnega pohištva in stanovanjske opreme vsekakor smiselno vsaj razmisliti.

Enako kot velja za zavarovanje vrtnega pohištva, pa velja tudi za zavarovanje notranje opreme. Kaj hitro se lahko zgodi, da pride do poplave, poči cev, da pride do požara, ali druge nezgode. Navadno precej visoko vrednost predstavlja parket ali druga talna obloga. Poleg tega imamo še stene, kuhinjo, razne naprave, …

Related Posts