• zavarovanje-opreme-in-toplotne-črpalke

Zavarovanje opreme oz. stroje-lomno zavarovanje – Kaj je & zakaj ga potrebujete?

Čeprav imajo mnoge naprave garancijo na delovanje, pa obstaja mnogo situacij, predvsem v povezavi z elektriko, ko lahko nastane škoda na napravah, ki ni krita v okviru garancije določenega izdelka.

Eden od takih primerov je npr. toplotna črpalka. Ali bo zavarovalnica krila strošek popravila toplotne črpalke? O tem se morate pozanimati v trenutku, ko se dogovarjate za zavarovanje hiše.

Eno od zanimivih rešitev predstavlja Triglavov paket DOM.

Zavarovanje toplotne črpalke je vsekakor smiselno. Po eni strani lahko računate na brezhibno delovanje , še posebej, če kupite eno izmed najbolj priznanih toplotnih črpalk kot je npr Mitsubishi Electric ali pa mogoče Daikin Altherma.

Te črpalke so preizkušene in visoko dodelane, tako delujejo zanesljivo in brezhibno,

– pravi strokovnjak za toplotne črpalke, Rok Kovačič iz podjetja Svet Klime

Kljub temu pa lahko pride do sicer redkih zapletov, kot so npr napake v materialu, napake v delovanju elektrike, okvare poškodbe in padci.

Podobno zavarovanje je smiselno tudi za druge naprave, ki so morda nekoliko cenejše, a tudi ne ravno poceni. To so naprave kot so hladilnik, pečica, pralni stroj ali računalnik. Zanje je najbolj smiselno izbrati mehanski lom oziroma fizično poškodbo zavarovanih stvari ter napake v delovanju elektrike.

Čeprav se morda zdi, da zavarovanja za take stvari ne potrebujete, saj je verjetnost škode premajhna, pa dejansko pride do primerov, ko bi lastniki hiš lahko zavarovanje dobro opravičili. Poleg tega pa je pomembna informacija tudi ta, da zavarovanje tovrstne opreme bistveno ne dvigne zavarovalne premije. Zato vam svetujemo, da se o možnosti zavarovanja opreme kot je toplotna črpalka in elektro aparati, posvetujete z zavarovalnim agentom, ki vam lahko predlaga pravo rešitev.