• plastična kirurgija

Kraj zavarovalnica krije strošek povečanja prsi?

Zavarovalnica ne krije povečanja dojk razen pri izjemnih primerih. To je npr. po raku dojke, kjer pa ne gre za povečavo, temveč za rekonstrukcijo, ki pa včasih včasih zahteva povečanje zdrave strani za boljši rezultat.

Popolna odsotnost ali izrazita asimetrija dojk, lahko pod določenimi pogoji upravičita poseg povečanja prsi na račun zavarovalnice, predvsem pri mlajših ženskah. Pri ageneziji (nerazvitih) dojkah so navadno potrebna priporočila endokrinologa in/ali kliničnega psihologa.

Pri asimetriji zadošča mnenje plastičnega kirurga ali konzilija. Merila, kdaj je korekcija asimetrije upravičena na stroške zavarovalnice, niso popolnoma jasna, temveč se stvari določa od primera do primera. Lahko gre namreč za odstopanje v velikosti ali za odstopanje v absolutni prostornini, kjer pa ni točno določeno, kje je meja.

Zavarovalnice navadno odobrijo korekcije izrazitih asimetrij, ki so izrazita oz. vidna s prostim očesom tudi skozi ohlapna oblačila.

Pogosto gre v takem primeru za dojke popolnoma različnih oblik, ko je na primer ena dojka majhna ali tubularne oblike, druga pa velika in povešena.

Tako npr. petdeset mililitrov odstopanja ni veliko, ampak je razlika bistveno bolj očitna, če gre za majhne dojke, kot v primeru, da gre za večje.

Related Posts