Kako zavarovanje gradbene odgovornosti ščiti vaše gradbeno podjetje

Zavarovanje gradbene odgovornosti lahko pomaga pri plačilu poškodovanega premoženja, poškodb strank ali delovnih napak, ki ste jih obtoženi povzročili na delovišču.

V paketih poslovnih zavarovanj združujemo dve vrsti zavarovanja odgovornosti:

Splošna odgovornost je zavarovalno kritje, ki ga večina lastnikov gradbenih podjetij najprej kupi. Pomaga lahko pri kritju stroškov, če stranka ali prodajalec obtoži vas ali vaše zaposlene, da ste povzročili poškodbe ali poškodovanje lastnine – dve najpogostejši vrsti nesreč na gradbiščih.

Napake in opustitve zavarovanja (aka poklicne odgovornosti), pomaga, da se plačilo za domnevne delovnih spregledov, ki povzročajo strankam finančne izgube. Stranka bi lahko na primer trdila, da ste odgovorni za zamudo projekta. Ne glede na to, ali je točna ali ne, če nekdo reče, da niste izvedli storitev, za katere ste rekli, da jih boste zagotovili, lahko od vas zahteva plačilo za morebitne izgube. Poklicna odgovornost lahko pomaga pri kritju stroškov za zaščito vašega podjetja ali odpravo težave.

O tem, kaj vse ste dolžni zavarovati si preberite na tej povezavi.

Druga pomembna poslovna zavarovanja za gradbene izvajalce

Zavarovanje odgovornosti krije nekatere najpogostejše gradbene nesreče. Morda boste želeli v svoj zavarovalni paket dodati tudi druge vrste kritja, da zaščitite svoje podjetje pred drugimi vrstami incidentov.

Običajno priporočamo: 

Delavsko nadomestilo za gradbene delavce

V gradbeništvu se poškodbe na delovnem mestu zgodijo pogosteje, kot si mislite. Delavsko nadomestilo olajša te situacije, saj pomaga pri plačilu zdravstvenih računov za poškodbe in bolezni, ki se zgodijo vam ali vašim zaposlenim med delom. Delavsko nadomestilo lahko pomaga tudi pri kritju izgubljenih plač, medtem ko si opomore od spotikanja ob oder in zloma gležnja. 

Komercialno avtomobilsko zavarovanje za gradbena podjetja

V večini držav boste potrebovali komercialno avtomobilsko zavarovanje za kritje vseh delovnih vozil, ki so v lasti vašega podjetja. Tudi če se na delovna mesta vozite s svojim tovornjakom, to verjetno ne bo pokrito z vašim osebnim avtomobilskim zavarovanjem. 

Zavarovanje orodja in opreme za gradbene izvajalce

Zavarovanje orodja in gradbene opreme ter materiala lahko dodate k vašemu splošnemu zavarovanju odgovornosti, da pokrijete stroške popravila ali zamenjave vaše opreme, pa naj gre za lestve ali odbojna kladiva.

Related Posts