• kaj-je-dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje

Kaj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje (tudi dodatno zdravstveno zavarovanje) v Sloveniji krije stroške, ki jih osnovno zdravstveno zavarovanje ne pokriva. S sklenitvijo dopolnilnega zavarovanja tako zagotovimo, da pri morebitnih zdravstvenih pregledih in posegih dodatni stroški, ki bi jih morali kriti ne nastanejo, temveč se ti krijejo iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Preberite si vse o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju …

Ali je dopolnilno zdravstveno zavarovanje dovolj?

Čeprav dopolnilno zdravstveno zavarovanje na nek način krije vse stroške, ki nastanejo pri morebitnem zdravljenju, pa je zaradi stanja v Sloveniji pogosto potrebno zdravstveno oskrbo iskati samostojno, torej samoplačniško. Razlog za to je tako v dolgih čakalnih dobah, kot tudi na področju kakovosti. V nekaterih primerih namreč ni mogoče čakati na vrsto, prav tako pa v Sloveniji določena dobra zdravila sploh niso na voljo.

Kdaj dopolnilno zavarovanje začne veljati?

Če danes sklenete zavarovanje, bo dopolnilno zavarovanje začelo veljati jutri. To velja pod pogojem, da nimate čakalne dobe.

Koliko stane dopolnino zdravstveno zavarovanje?

Vedno več. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je trenutno najcenejše pri zavarovalnici AdriaticSlovenica, kjer cena znaša 31,98 €. V kolikor nekaj let niste bili zavarovani morate upoštevati še 3% doplačilo za vsako leto nezavarovanosti.

Koliko krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije približno 30% stroškov zdravljenja. Osnovno zdravstveno zavarovanje krije 70% stroškov zdravljenja.

Ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje nudi odškodnino?

Ne. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne nudi odškodnine. V primeru, da želite v primeru nezgode pridobiti odškodnino, morate skleniti nezgodno zdravstveno zavarovanje. Poglejte si, kakšni so zneski odškodnin.

Verjetno je varneje skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, kot biti brez. LAhko pa razmislimo o tem, da bi namesto zavarovalnici, plačevali 32 € mesečno na svoj varčevalni račun. V tem primeru bi letno privarčevali 384 € oz 3840 v desetih letih. Tako bi imeli fond za financiranje morebitnih stroškov, ki pa bi ga stroški zlahka lahko presegli, a je vprašanje verjetnosti nastanka stroškov. Na eni strani se odločamo tako med tveganjem, na drugi strani pa imamo nekakšno varnost a dokaj slabo in drago ponudbo. Čakalne dobe so dolge, dobrih zdravil pa v Sloveniji ni mogoče dobiti “na zavarovanje”.

Related Posts